Kategoriler
Blog Yazılarım

Diş için Porselen Dolgu mu Kompozit Dolgu Mu?

Kompozit reçine diş dolguları, titanyum, altın, nikel ve bazen gümüşün farklı alaşımlarından oluşur. Bu alaşımlar, belirli bir şekil, boyut ve renk oluşturmak için profesyonel bir kalıpçının rehberliğinde karıştırılır. Bu alaşımların pürüzsüz bir yüzeyi yoktur, bunun yerine kalıplandıkça dişlerin şeklini alırlar. Bu ürünlerde göreceğiniz renk tamamen dişlerinizin rengine göre özelleştirilebilir. Bu ürünler son derece dayanıklıdır ve değiştirilmesi gerekmeden önce uzun yıllar dayanabilir.

Altın, porselen diş dolgusunda kullanılabilecek bir diğer malzemedir. Doğal görünümünüzü geri kazandırmak için altın diş dolgusu yaptırmak istiyorsanız diş hekiminizin sunduğu seçeneklere göz atmalısınız. Gereken altın miktarı, altının rengi, kalınlığı, bileşimi, şekli, cilası ve aşınma direnci miktarı dahil olmak üzere durumunuz için hangi seçeneğin en iyi olacağını belirleyebileceklerdir. Altının dişleriniz için mükemmel bir eşleşme olduğunu bile görebilirsiniz ve diş hekiminiz prosedürde ilerleme olasılığını tartışabilir. Altın aslında doğal görünen bir renk olmasa da, diş hekimi uygulandıktan sonra nasıl görüneceği konusunda size yaklaşık bir fikir verebilir.

Porselen Diş Dolgusu Nedir?

Porselen dolgular uzun yıllardır ortalıkta dolaşmaktadır ancak en son dikkat çeken dolgular porselen kaplamalardır. Adından da anlaşılacağı gibi, porselen kuronlar kişiye özel yapılır ve kırılmış veya çatlamış dişleri kapatmak için tasarlanmıştır. Genellikle geleneksel bir tacı andırmak için yapıldıkları için kapaklar olarak da adlandırılırlar. Diğer dolgulardan farklı olarak, kapaklar kişiye özel yapılır ve bir seferde yalnızca bir dişe uyacak şekilde yapılır. Özel yapım kapaklar oldukları için, azı dişlerine veya kuronlara uyacak şekilde yeniden boyutlandırılabilirler.

Porselen Diş Dolgusu Nedir?

Porselen dolgular, dolgunun dokusu, rengi ve genel görünümü çevredeki dişinkiyle karıştığı için doğal bir görünüm yaratma avantajına sahiptir. Porselen dolgular genellikle doğal diş rengine uygun tonlarda yapılır. Porselen diş dolgusunun üretim ve hazırlık süreci de altın dolgularınkine hemen hemen benzerdir. Porselen kronlar bir dişçi ofisinde saha dışında üretilir ve daha sonra porselen diş dolgunuz dişe kalıcı olarak takılıp yapıştırılırken dişe geçici, kalıcı bir porselen taç konur.

Bu tür dolguların dişinize yerleştirilmesinin en büyük yararlarından biri diş çürümesini önlemeye yardımcı olmasıdır. Ağız kuruluğu veya kişinin ağız hijyeninin yetersiz olması nedeniyle, uygun olmayan tükürük akışı olduğunda çürüme meydana gelebilir. Bir kep, diş çürümesini önlemeye yardımcı olmak için mükemmel bir yoldur çünkü kaviteyi bakterilerden arındırmak için gerekli olan tükürük akışını engeller. Bakteriler öldükten sonra, vücut fırçalama ve diş ipi ile boşluğu çıkarır.

Porselen Dolgu Nasıl Yapılır?

Porselen veya kompozit reçine dolgular ayrıca beyaz, renkli ve hatta şeffaf olabilir. Bu tip dolgular her ne kadar doğal bir görünüm sağlasa da her hastanın dişlerine göre özel olarak tasarlanabilmektedir. Diş hekimi, mükemmel formun elde edilmesini sağlamak için özel bir kalıp oluşturabilir. Porselen son derece dayanıklıdır ve öğütücüler, öğütücü aletler ve hatta kurşun kalem, tükenmez kalem ve çakmak gibi bazı ev eşyaları gibi lekelere ve diğer hasarlara karşı dayanıklıdır. Tüm avantajları ve düşük maliyeti göz önüne alındığında, bunun neden doğal bir görünüm isteyen ancak kaplama alma zahmetine girmek istemeyen insanlar için popüler bir seçim olduğunu anlamak kolaydır.

Konya diş dolgusu hakkında bilgi almak için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.